راهکارهای کاهش ضایعات محصولات باغی (گیلاس، زردآلو، انگور و سیب) با فرآوری و بسته‌بندی مناسب

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 بخش تحقیقات فنی ومهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،

2 دانشیار بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران

چکیده

در ارتباط با میوه گیلاس باید گفت که نمونه‏های حاوی دو ردیف میوه، با تعداد سوراخ‏های 100 عدد و نگهداری‏شده در دمای 3 و 5 درجه سانتی‏‏گراد انتظارات مصرف‏کننده از یک میوه به لحاظ خصوصیات بافتی و ظاهری را مهیا می‏سازد .در ارتباط با میوه زردآلو، چیدن در ظروف به صورت تک ردیفه و کاربرد پوشش با تعداد سوراخ‏های 100 عدد و نگهداری آن‏ها در دمای 3 درجه سانتی‏گراد به منظور افزایش عمر انبارداری و حفظ و حتی بهبود بافت، خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی میوه توصیه می‏گردد.در ارتباط با میوه انگور باید گفت که نمونه‏های نگهداری شده در هر دو دما (1 و 3 درجه سانتی‏گراد) مناسب بودند. همچنین جهت حصول حداقل کاهش رطوبت و افت وزن و کمترین میزان آفت‏زدگی، پوشش پلی‏اتیلنی با حدود 100 حفره پیشنهاد می‏گردد. میوه سیب در دمای 3 درجه سانتی‏گراد نگهداری و به صورت تک ردیف در جعبه چیده شود.