راهنمای نویسندگان

 

برای دریافت فایل پی دی اف (PDF) راهنمای تهیه مقاله اینجا را کلیک کنید.

برای دریافت فرم تعهد نگارندگان اینجا را کلیک کنید.

 

 راهنمای نگارش مقاله در

 

مجله ترویجی "مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی"

 

شرایط پذیرش

1- نویسنده (یا نویسندگان) باید مقاله خود را طبق دستورالعمل مربوطه تدوین کرده و همراه با فرم امضاء شده تعهدنامه از طریق وبگاه مجله به آدرس http://awbmj.areeo.ac.ir  ارسال کنند.

2- مقاله ارسالی توسط دانشجویان باید با تأئید استاد مربوطه به اطلاع دفتر مجله برسد. 

3- مقاله ارسالی به این مجله نباید قبلاً در مجله دیگری اعم از خارجی یا داخلی چاپ شده باشد. همچنین مقاله ارسالی در طی مدت بررسی نباید به مجله دیگری برای بررسی و چاپ ارائه شود.  

4- مسئولیت مطالب علمی ارائه شده در مقاله بر عهده نویسنده مسئول مکاتبات است. ترتیب نام نویسندگان نیز بر عهده شخص مکاتبه­ کننده خواهد بود. تقدم و تأخر نام نویسندگان بر اساس فرم تعهدنامه نگارندگان بوده و تغییر آن پس از بارگذاری در سامانه امکانپذیر نیست.

5- موضوع مقاله از موضوعات روز و مهم مرتبط با دامنه موضوعی این مجله باشد.

6- مقاله‌ با فرمت مجلات علمی پژوهشی که حاوی مواد و روش‌ها، مرور منابع، نتایج و بحث، چکیده انگلیسی و فرمول­ های علمی هستند، تهیه نشود.

7- مطالب ارسالی، برگرفته از نتایج پژوهش ­های کاربردی ملی یا بین­ المللی یا مستندات علمی معتبر در زمینه موضوعی مجله یا حاصل تجارب علمی کارشناسان اجرایی، مروجان، پژوهشگران و متخصصان بخش خصوصی بوده و به‌طور عملیاتی قابلیت استفاده و پیاده ­سازی توسط کشاورزان، بهره ­برداران و مخاطبان را داشته باشد.

8- مطالب ارسالی حداکثر در 10 صفحه تنظیم شود و پیام آموزشی اصلی مقاله با شکل‌های مناسب و گویا پشتیبانی شود. همچنین بر جنبه‌های کاربردی و مورد نیاز بهره ­برداران تأکید شود.

9-مطالب ارسالی به دفتر مجله باید دارای عکس ­ها و تصاویر جذاب و مرتبط برای بیان موضوع باشد.تصاویر مربوطه با رزولوشن حداقل 300 دی پی آی تهیه و تنظیم شود. دفتر مجله از چاپ مطالب فاقد شکل و تصویر، معذور است.

10- متن مقاله به­ نحوی نگارش شود که دستاورد مربوطه، قابلیت عملیاتی ­سازی و پیاده ­سازی در سطح میدانی داشته باشد.

11- محتوای مقاله باید به زبان ساده، روان، گویا و قابل فهم تهیه شود و از ﺑﻪ‌ﻛﺎرﮔﻴﺮی اﺻﻄﻼح‌های ﻓﻨﻲ و ﺗﺨﺼﺼﻲ نامفهوم ﺑﺮای ﺑﻬﺮه‌برداران، خودداری ﺷﻮد.

12- مقاله باید با جمله ­ها و پاراگراف‌های کوتاه‌ تهیه شده و از ارائه عبارت‌های نامرتبط یا فرمول‌های علمی پرهیز شود. جمله­ ها از 15-10 کلمه تجاوز نکند.     

13- از آوردن منابع طولانی برای مقاله خودداری شود. همچنین مقاله فاقد چکیده انگلیسی باشد.

14- دفتر مجله در قبول یا رد، و ویرایش مقاله آزاد است و مقاله دریافتی مسترد نخواهد شد.

ساختار مقاله

مدارک مورد نیاز برای ثبت مقاله شامل برگه مشخصات، فرم تعهد نویسندگان و اصل مقاله است. برگه مشخصات باید در یک صفحه جداگانه تهیه شود و در برگیرنده عنوان مقاله، نام و نام خانوادگی و مرتبة علمی نویسنده (یا نویسندگان)، آدرس کامل، شمارة تلفن، شمارة دورنگار، آدرس پست الکترونیکی و منبعی باشد که مقاله از آن استخراج شده است (پایان­ نامه دانشجویی، پروژه تحقیقاتی و مانند آن).

- اصل مقاله باید در ابعاد 29×21 سانتی ­متر (A4) با حفظ 5/2 سانتی ­متر حاشیه از هر طرف و یک سانتی ­متر فاصله بین سطرها، به ­صورت تایپ رایانه‌ای و به زبان فارسی تهیه و ارسال شود. محتوای مقاله ترجیحاً از 10 صفحه تجاوز نکند. مقاله باید با نرم‌افزار ورد (Microsoft Word)، با قلم B-Lotus با اندازه 12 برای متن فارسی و با قلم Times New Roman با اندازه 10 برای متن انگلیسی نگارش شود.

- تصاویر در مقاله به ­صورت جداگانه و با فرمت JPEG یا TIFF به دفتر مجله ارسال شود. عناوین شکل‌ها و جداول با قلم فارسی لوتوس (B-Lotus) اندازه 12 ضخیم (Bold)، تایپ شود. بخش‌­های اصلی مقاله به ترتیب به شرح زیر خواهد بود:

1- عنوان مقاله

 عنوان مقاله باید کوتاه (ترجیحاً 15 کلمه)، ترویجی و جذاب برای مخاطبین بوده و منعکس ­کننده محتوای کامل مقاله باشد. قلم نگارش عنوان، B-Titr با اندازه 14 باشد. در عنوان مقاله حتی ­الامکان از واژه‌های مطالعه، بررسی، تعیین و ... خودداری شود.

نام پدیدآورنده (گان) و وابستگی سازمانی: بر اساس شیوه‌نامه "درج نام سازمان در انتشارات علمی" تنظیم شود. قلم نگارش نویسندگان و آدرس آن‌ها، B-Lotus با اندازه 12 و ایتالیک باشد.

 

2- ﭼﻜﻴﺪه ﻓﺎرﺳﻲ (حداکثر 250 کلمه)

در این قسمت، بیان مسئله و معرفی دستاورد و نحوه استفاده از آن در سطح میدانی به‌طور خلاصه توضیح داده شود. در چکیده فارسی از اصطلاح‌های علمی و تخصصی استفاده نشود. قلم نگارش چکیده، B-Lotus 11 باشد.

واژﮔﺎن ﻛﻠﻴﺪی: تعداد 6 واژه کلیدی مرتبط با موضوع آورده شود.  

 

 3-بیان مسئله (حداکثر 500 کلمه)

در این قسمت، مشکل/ مشکلاتی که این مقاله در جهت رفع آن ارائه می ­شود، به ­صورت مشخص و به زبان ساده بیان می­ گردد. در این بخش بهتر است موضوع به­ طور خلاصه از زاویه دید بهره ­برداران بیان شود و در صورت امکان، آمار و ارقام کمی برای شفاف ­تر شدن اهمیت موضوع ارائه شود. همچنین اهمیت و ضرورت موضوع به­ گونه­ ای بیان شود که برای خواننده مستدل باشد که به­ کارگیری یافته ­های این مقاله چقدر از مشکل موجود را حل می­کند.

4- معرفی دستورالعمل  

در این قسمت باید روش یا دستورالعمل کاربردی که در جهت رفع مشکل بوده و منجر به کسب نتیجه مثبت مورد انتظار خواهد شد، با جزئیات به زبان ساده و گویا، به شکل مصور و به ­صورت راهنمای گام به گام ارائه شود. ادبیات به­ کار گرفته شده در این قسمت باید به­ صورت خبری بوده و بدون ابهام باشد. برای درک بهتر مطالب بهتر است از تصویر، جدول یا فلوچارت استفاده شود.

 نکته: در این بخش از ارائه روش اجرای تحقیق به شیوه مرسوم در مقالات پژوهشی اجتناب شود.

 

5- توصیه ترویجی (جمع ­بندی) (حداکثر 250 کلمه) 

6- ﻓﻬﺮﺳﺖ ﻣﻨﺎﺑﻊ

در فهرست منابع، حداکثر 10 منبع کاملاً مرتبط که دستاورد حاضر نتیجه آن مستندات علمی (گزارش‌های نهایی پروژه ­ها و طرح­ های تحقیقاتی، مقاله‌های علمی و ...) است، آورده شود.