دانشیار بخش تحقیقات زیست فناوری آبزیان ، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران ، ایران
چکیده
در حال حاضر سرانه مصرف آبزیان کشور حدود نصف سرانه مصرف دنیا است و سازمان های مسئول بدنبال افزایش مصرف سرانه از راههای مختلف از قبیل افزایش تولید و کاهش ضایعات هستند. آبزیان بدلیل ترکیبات خاص از جمله اسیدهای چرب غیر اشباع و رطوبت بالا نسبت به سایر مواد غذائی از قابلیت فساد پذیری بیشتری برخوردر هستند همین عامل سبب بروز ضایعات و افت کیفیت آنها در مراحل مختلف از صید تا سفره خواهد شد. در این مقاله سعی شده است بمنظور کاهش ضایعات و جلوگیری از افت کیفیت بروز ضایعات در مراحل و مکانهای مختلف پس از صید آبزیان تا مرحله عرضه به بازار با زبانی ساده برای بهره برداران معرفی و بیان شود. بکار گیری این دستورالعمل میتواند در کاهش ضایعات آبزیان پس از صید اثرگذار باشد.