استادیار بخش تحقیقات مهندسی صنایع غذایی و فناوریهای پس از برداشت، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده
میوه توتفرنگی به دلیل میزان تنفس و فعالیت متابولیکی بالا، بافت نرم و نداشتن پوست محافظ، به از دست دادن رطوبت، آسیبهای مکانیکی و پوسیدگیهای قارچی حساس بوده و بنابراین، دارای عمر پس از برداشت کوتاهی است. آسیبهای مکانیکی وارد شده به محصول در هنگام برداشت، جابهجایی و بستهبندی، تهاجم کپکها و شرایط نامناسب نگهداری از عوامل مهم در فساد توتفرنگی به شمار میروند. کپک خاکستری از مهمترین عوامل میکروبی محدودکننده طول عمر پس از برداشت میوه توتفرنگی است که سبب پوسیدگی محصول میشود. عدم رعایت نکات ضروری در هنگام برداشت و آماده-سازی میوه توتفرنگی، سبب فساد سریعتر آن میشود. بکارگیری روش مناسب برای برداشت، جابهجایی و آمادهسازی و نیز استفاده از مواد ضد میکروبی مجاز در کاهش ضایعات و افزایش زمان ماندگاری این محصول تأثیر بسزایی دارد که در این مقاله به آن پرداخته شده است.