استان هرمزگان از استانهای مهم خرماخیز کشور است. ارقام خرمای نیمهخشک مانند خرمای پیارم از ارقام صادراتی استان هرمزگان به شمار میآیند. میزان تولید خرمای پیارم در این استان، بیش از 26 هزار تن گزارش شده است. یکی از مهمترین دلایل فساد در خرماهای خشک و نیمهخشک، آلودگی آنها به آفات و حشرات است. بنابراین، باید اقداماتی برای جلوگیری از هجوم آفات در طی مدت انبارداری این ارقام خرما صورت گیرد. استفاده از قارچکشها و حشرهکشها برای مهار آفات انباری در خرما به دلیل آلودگی محیطزیست و به مخاطرهانداختن سلامت انسانها در حال کاهش است. روشهای فیزیکی مانند سرما، بستهبندی مناسب و دمای بهینه نگهداری در حفظ کیفیت و مهار آفات انباری خرمای پیارم مؤثر است که در این مقاله به آن پرداخته شده است.