مهار فیزیکی آفات انباری، بسته‌بندی‌ و دمای مناسب انبارداری خرمای پیارم

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

چکیده

استان هرمزگان از استان‌های مهم خرماخیز کشور است. ارقام خرمای نیمه­خشک مانند خرمای پیارم از ارقام صادراتی استان هرمزگان به شمار می­آیند. میزان تولید خرمای پیارم در این استان، بیش از 26 هزار تن گزارش شده است. یکی از مهم‌‌ترین دلایل فساد در خرماهای خشک و نیمه­خشک، آلودگی آن‌ها به آفات و حشرات است. بنابراین، باید اقداماتی برای جلوگیری از هجوم آفات در طی مدت انبارداری این ارقام خرما صورت گیرد. استفاده از قارچ‌کش‌ها و حشره‌کش‌ها برای مهار آفات انباری در خرما به دلیل آلودگی محیط­زیست و به مخاطره­انداختن سلامت انسان‌ها در حال کاهش است. روش­های فیزیکی مانند سرما، بسته‌بندی مناسب و دمای بهینه نگهداری در حفظ کیفیت و مهار آفات انباری خرمای پیارم مؤثر است که در این مقاله به آن پرداخته شده است.

کلیدواژه‌ها