افزایش کیفیت گردو با بهبود فرآیند کاشت، داشت و برداشت

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 پژوهشگر بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان

2 دانش آموخته دکترای مکانیک ماشین‌های کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

چکیده

گردو یکی از مهم‌ترین خشک­میوه‌ها از نظر ارزش غذایی است. ایران پس از چین و آمریکا سومین کشور تولیدکننده گردو به شمار می­رود. مجموع سطح زیر کشت بارور و غیر بارور گردو در ایران حدود 159039هکتار با تولید سالیانه 222399 تن و متوسط عملکرد 39/1 تن در هکتار است. یکی از راه­های مهم برای رسیدن به محصولی با کیفیت مطلوب و صادراتی، شناسایی و معرفی ژنوتیپ­های برتر و احداث باغ­های حاصل از ارقام اصلاح­شده گردو است. همچنین رعایت اصول کاشت با توجه به اهمیت میزان آفتاب­گیری درخت و فضای کافی برای رشد آن، در بلند­مدت روی کیفیت عملیات باغداری و محصول اثرگذار است. در مقاله حاضر، توصیه‌هایی از مرحله کاشت، داشت و برداشت گردو به­منظور بهبود کیفیت آن، کسب جایگاه مناسب در بازارهای داخلی و خارجی و کاهش ضایعات محصول ارائه شده است.

کلیدواژه‌ها