1
دانشیار بخش گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران
2
دانشجوی دکترای بیماریشناسی گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده
پوسیدگی سیاه ناف پرتقال تامسونناول با عامل (Fr.) Keissl. Alternaria alternata به عنوان بیماری پس از برداشت در مناطق مرکباتخیز جهان گزارش شده است. این بیماری در ارقام مرکبات دارای ناف، در طی زمان داشت، موجب ریزش میوه و در انبار، باعث پوسیدگی میوه میشود. در شرق مازندران، خسارت این بیماری در هنگام داشت بهطور متوسط بین دو تا پنج درصد و به همین میزان نیز پس از برداشت و انبارداری برآورد شده است. از بین شش قارچکش رایج بررسی شده در منطقه، قارچکش رورالتیاس به میزان دو در هزار و کولیس به میزان 8/0در هزار تأثیر بازدارندگی و کنترل مناسبی روی این بیماری دارند. از اول ماه خرداد با رسیدن متوسط حرارت روزانه به 25 درجه سلسیوس و با وقوع اولین بارندگی بیش از سه میلیمتر، یک نوبت سمپاشی با قارچکشهای مذکور، بیماری را کنترل و سطح خسارت آن را پایینتر از آستانه زیان اقتصادی این بیماری میآورد.
علوی, سید وحید, & تیموری, پریسا. (1399). معرفی روش کنترل شیمیایی پوسیدگی سیاه ناف میوه پرتقال تامسونناول در مازندران. مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 2(3), 45-50.
MLA
سید وحید علوی; پریسا تیموری. "معرفی روش کنترل شیمیایی پوسیدگی سیاه ناف میوه پرتقال تامسونناول در مازندران". مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 2, 3, 1399, 45-50.
HARVARD
علوی, سید وحید, تیموری, پریسا. (1399). 'معرفی روش کنترل شیمیایی پوسیدگی سیاه ناف میوه پرتقال تامسونناول در مازندران', مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 2(3), pp. 45-50.
VANCOUVER
علوی, سید وحید, تیموری, پریسا. معرفی روش کنترل شیمیایی پوسیدگی سیاه ناف میوه پرتقال تامسونناول در مازندران. مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 1399; 2(3): 45-50.