دستورالعمل تهیه چای کمپوست

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

کارشناس ارشد باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

چکیده

امروزه استفاده از کودهای بیولوژیک به دلیل ملاحظات زیست­محیطی و همچنین بحث کشاورزی پایدار از اهمیت ویژه­ای برخوردار شده است. چای کمپوست، نوعی کود زیستی مایع است که از عصاره­گیری کمپوست و استخراج مواد غذایی و میکروارگانیسم­های مفید آن حاصل می­شود. امروزه استفاده از چای کمپوست در بسیاری از کشورها متداول شده است. از طریق چای کمپوست، توده­ میکروبی، مواد ارگانیک و ترکیبات شیمیایی محلول، به خاک و گیاهان منتقل می­شود، خصوصاً در مواردی که خاک در اثر استفاده از سموم آفت­کش و کودهای شیمیایی جمعیت میکروبی مفید خود را از دست داده است. در این مقاله، دستورالعمل تهیه و استفاده از چای کمپوست، شرح داده شده است.

کلیدواژه‌ها