کارشناس ارشد باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
چکیده
امروزه استفاده از کودهای بیولوژیک به دلیل ملاحظات زیستمحیطی و همچنین بحث کشاورزی پایدار از اهمیت ویژهای برخوردار شده است. چای کمپوست، نوعی کود زیستی مایع است که از عصارهگیری کمپوست و استخراج مواد غذایی و میکروارگانیسمهای مفید آن حاصل میشود. امروزه استفاده از چای کمپوست در بسیاری از کشورها متداول شده است. از طریق چای کمپوست، توده میکروبی، مواد ارگانیک و ترکیبات شیمیایی محلول، به خاک و گیاهان منتقل میشود، خصوصاً در مواردی که خاک در اثر استفاده از سموم آفتکش و کودهای شیمیایی جمعیت میکروبی مفید خود را از دست داده است. در این مقاله، دستورالعمل تهیه و استفاده از چای کمپوست، شرح داده شده است.