شیرینبیان گیاهی دارویی- صنعتی است. محصولات شیرینبیان عمدتاً بهصورت عصاره، خمیر کنسانتره یا پودر هستند. عملآوری مناسب و کنترل کیفی دقیق مواد اولیه، به تولید محصولی با کیفیت بالا و صادراتی کمک میکند. تعیین کیفیت ریشه شیرینبیان بر اساس میزان عصاره محلول و درصد گلیسریزیک اسید در آن است. حفظ حداکثر عصاره و ماده مؤثره شیرینبیان مستلزم رعایت نکات ضروری در هنگام برداشت، بازرسی و جداسازی، خشککردن، بستهبندی، و حمل و نقل آن است. مقدار گلیسریزین(5 تا 20 درصد) و قطر ریشهها در زمان برداشت و حفظ محصول از اثرات مخرب نور، هوا و دما (بالاتر از 20 درجه سلسیوس) از جمله عوامل مؤثر بر حفظ کیفیت شیرینبیان هستند. در این مقاله، ضمن اشاره به خصوصیات شیرینبیان صادراتی، به معرفی روشهای مناسب برداشت، آمادهسازی، بستهبندی و شرایط مناسب نگهداری شیرینبیان پرداخته شده است.