هرساله بخش عمدهای از تولیدات آبزیان به دلایل مختلف به ضایعات و تلفات تبدیل شده و از سفره مصرف خارج میشود. این اتفاق در طول زنجیره ارزش آبزیان از مرحله صید از دریا، برداشت از استخرهای پرورش ماهی، نگهداری روی عرشه کشتی، حمل، توزیع، بازار، فرآوری تا مصرف در رستورانها و منازل رخ میدهد. وقوع ضایعات و یا تلفات در هریک از این مراحل به عوامل مختلفی بستگی داشته و رفع و یا کاهش آنها نیز روشهای خاص آن مرحله را طلب میکند. در این دستورالعمل به علل وقوع تلفات و ضایعات در مرحله صید آبزیان از دریاها و تخلیه و نگهداری روی عرشه کشتی و روشهای جلوگیری و یا کاهش آنها پرداخته شده است.