راه‌کارهای کاهش ضایعات و تلفات آبزیان در مرحله صید و نگهداری روی کشتی

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور

چکیده

هرساله بخش عمده­ای از تولیدات آبزیان به ­دلایل مختلف به ضایعات و تلفات تبدیل شده و از سفره مصرف خارج      می­شود. این اتفاق در طول زنجیره ارزش آبزیان از مرحله صید از دریا، برداشت از استخرهای پرورش ماهی، نگهداری روی عرشه کشتی، حمل، توزیع، بازار، فرآوری تا مصرف در رستوران­ها و منازل رخ می­دهد. وقوع ضایعات و یا تلفات در هریک از این مراحل به عوامل مختلفی بستگی داشته و رفع و یا کاهش آن­ها نیز
روش­های خاص آن مرحله را طلب می­کند. در این دستورالعمل به علل وقوع تلفات و ضایعات در مرحله صید آبزیان از دریاها و تخلیه و نگهداری روی عرشه کشتی و روش­های جلوگیری و یا کاهش آن­ها پرداخته شده است.

کلیدواژه‌ها