بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
چکیده
آلبالو از محصولات مهم باغی ایران است. میوه آلبالو حاوی ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات آنتیاکسیدانی منحصر به فرد است. میوه آلبالو نافرازگرا و حساس به ضربه و لهیدگی است که در صورت عدم رعایت اصول برداشت و پس از برداشت به سرعت دچار افت کیفیت میشود. میوه آلبالو باید در زمان مناسب برداشت شود تا کیفیت آن حفظ شده و زمان ماندگاری میوه افزایش یابد. رنگ آلبالو و نسبت مواد جامد محلول کل به اسیدیته کل (شاخص طعم) از عوامل اصلی تعیینکننده زمان برداشت آلبالو هستند. برای برداشت میوه آلبالو از دو روش دستی و مکانیزه استفاده میشود. در برداشت دستی آلبالو باید از افراد تعلیمدیده استفاده شود تا میوههای هر درخت بر اساس رسیدگی میوه و بدون آسیب به جوانههای درخت برداشت شوند. در روش برداشت مکانیزه باید از ماشینهای مناسب و سیستمهای جمعآوری میوه استفاده شود. میوههای آلبالو پس از برداشت بایست درون جعبههای مناسب در سایه نگهداری شده یا بلافاصله با هوا یا آب سرد، خنک شوند. میوه آلبالو بایست در دمای صفر تا 1/1 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد نگهداری شود تا دم میوه در این شرایط تازه باقیبماند. در این مقاله، راهکارهای کاهش ضایعات آلبالو در مراحل برداشت و پس از برداشت شرح داده شده است.
عین افشار, سودابه, شرایعی, پروین, & آذرپژوه, الهام. (1401). کاهش ضایعات آلبالو در مرحله برداشت و پس از برداشت. مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 4(7), 59-68.
MLA
سودابه عین افشار; پروین شرایعی; الهام آذرپژوه. "کاهش ضایعات آلبالو در مرحله برداشت و پس از برداشت". مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 4, 7, 1401, 59-68.
HARVARD
عین افشار, سودابه, شرایعی, پروین, آذرپژوه, الهام. (1401). 'کاهش ضایعات آلبالو در مرحله برداشت و پس از برداشت', مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 4(7), pp. 59-68.
VANCOUVER
عین افشار, سودابه, شرایعی, پروین, آذرپژوه, الهام. کاهش ضایعات آلبالو در مرحله برداشت و پس از برداشت. مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 1401; 4(7): 59-68.