کاهش ضایعات آلبالو در مرحله برداشت و پس از برداشت

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران

چکیده

آلبالو از محصولات مهم باغی ایران است. میوه آلبالو حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی منحصر به فرد است. میوه آلبالو نافرازگرا و حساس به ضربه و لهیدگی است که در صورت عدم رعایت اصول برداشت و پس از برداشت به سرعت دچار افت کیفیت می‌شود. میوه آلبالو باید در زمان مناسب برداشت شود تا کیفیت آن حفظ شده و زمان ماندگاری میوه افزایش یابد. رنگ آلبالو و نسبت مواد جامد محلول کل به اسیدیته کل (شاخص طعم) از عوامل اصلی تعیین‌کننده زمان برداشت آلبالو هستند. برای برداشت میوه آلبالو از دو روش دستی و مکانیزه استفاده می‌شود. در برداشت دستی آلبالو باید از افراد تعلیم‌دیده استفاده شود تا میوه‌ها‌ی هر درخت بر اساس رسیدگی میوه و بدون آسیب به جوانه‌های درخت برداشت شوند. در روش برداشت مکانیزه باید از ماشین‌های مناسب و سیستم‌های جمع‌آوری میوه استفاده ‌شود. میوه­های آلبالو پس از برداشت بایست درون جعبه‌ها‌ی مناسب در سایه نگهداری شده یا بلافاصله با هوا یا آب سرد، خنک شوند. میوه آلبالو بایست در دمای صفر تا 1/1 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد نگهداری شود تا دم میوه در این شرایط تازه باقی‌بماند. در این مقاله، راهکارهای کاهش ضایعات آلبالو در مراحل برداشت و پس از برداشت شرح داده شده است.

کلیدواژه‌ها