راهکارهای کاهش ضایعات میوه کیوی هایوارد در تاکستان‌

نویسنده

بخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران.

چکیده

ضایعات محصولات کشاورزی در مراحل قبل از برداشت، هنگام برداشت و پس از برداشت اتفاق می‌افتد. برخی عوامل در مرحله قبل از برداشت سبب تولید محصول نامرغوب و غیرطبیعی می­شوند. در مورد کیوی هایوارد، علائم آفتاب­سوختگی، شکل­های پهن و بادبزنی، ریزی و سوختگی ناشی از گرده‌افشانی ناقص در کاهش بازارپسندی و ارزش تجاری میوه مؤثر هستند. در شمال کشور، میزان میوه‌های بدشکل در سال‌ها و تاکستان‌های مختلف از 05/7 درصد تا 41/44 درصد متفاوت گزارش شده است. شپشک توت، عامل مهم دیگری در کاهش بازارپسندی و صادرات میوه کیوی است. آلودگی کیوی به کپک خاکستری نیز باعث پوسیدگی میوه در سردخانه می‌شود. هرس مناسب زمستانه و تابستانه، محلول‌پاشی ترکیبات رکودشکن در زمستان، حذف گل‌ها و میوه‌های بدشکل و قراردادن کندوهای عسل در زمان گلدهی در تاکستان از جمله روش­های مؤثر در تولید محصولی طبیعی هستند که در این مقاله به آنها پرداخته شده است.

کلیدواژه‌ها