کاهش ضایعات لیموترش با تولید برگه‌ خشک

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 عضو هیئت علمی، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس

2 دانشیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران

چکیده

لیموترش به عنوان یکی از مرکبات مهم در ایران، منبع بسیار خوبی از ویتامین ث است. فساد پس از برداشت، یکی از مهم­ترین عوامل محدودکننده عمر ماندگاری لیمو­ترش است. تولید فرآورده­های متنوع و جدید از لیموترش مانند برگه[1] می­تواند سهم قابل­توجهی در کاهش ضایعات این محصول و همچنین در صادرات و افزایش درآمد ارزی کشور داشته باشد. رعایت نکات مهم در مراحل آماده­سازی و خشک­کردن لیموترش نقش مهمی در تولید محصولی باکیفیت دارد. لیمو­ترش باید در زمان مناسب برداشت شود. همچنین، ضخامت برگه­ لیموترش باید مناسب باشد. استفاده از ضخامت­های زیاد یا کم سبب تولید محصولی بی­کیفیت می­­شود. دمای خشک­کن نیز بر کیفیت و رنگ محصول نهایی تأثیر بسیاری دارد. برای حفظ کیفیت محصول خشک، برگه لیموترش باید در بسته­بندی­های مناسب و در جای خشک و خنک نگهداری شود.
 
1 Slice

کلیدواژه‌ها