راهکارهای کاهش تلفات گوجه‌فرنگی در مراحل برداشت و پس ازبرداشت

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

استادیار پژوهش مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

چکیده

گوجه ­فرنگی محصولی است که به­­دلیل مقدار رطوبت بالا، فسادپذیر بوده و نیاز به مراقبت­های خاص پس از برداشت دارد. تلفات کمی و کیفی این محصول در فاصله بین برداشت تا مصرف صورت می­گیرد. تلفات گوجه­فرنگی می­تواند به­دلیل زمان نامناسب برداشت (عدم بلوغ یا رسیدگی بیش از حد)، آسیب­های مکانیکی در هنگام برداشت، جابه­جایی و حمل و نقل محصول، بسته­بندی نامناسب و فساد صورت گیرد. روش­های مناسب پس از برداشت تأثیر بسزایی در تاز­گی، ماندگاری و ویژگی­های کیفی این محصول دارند. برای کاهش فساد پس از برداشت در گوجه­فرنگی نیاز به برداشت در زمان مناسب، جداسازی و درجه­بندی، آماده­سازی و بسته­بندی مناسب و محافظت در طول حمل و شرایط مناسب نگهداری است. در این مقاله سعی شده است زمان و روش مناسب برداشت و راهکارهای ساده پس از برداشت گوجه­فرنگی برای حفظ ویژگی­های کیفی و کاهش ضایعات این محصول بیان شود.

کلیدواژه‌ها