استادیار پژوهش مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده
گوجه فرنگی محصولی است که بهدلیل مقدار رطوبت بالا، فسادپذیر بوده و نیاز به مراقبتهای خاص پس از برداشت دارد. تلفات کمی و کیفی این محصول در فاصله بین برداشت تا مصرف صورت میگیرد. تلفات گوجهفرنگی میتواند بهدلیل زمان نامناسب برداشت (عدم بلوغ یا رسیدگی بیش از حد)، آسیبهای مکانیکی در هنگام برداشت، جابهجایی و حمل و نقل محصول، بستهبندی نامناسب و فساد صورت گیرد. روشهای مناسب پس از برداشت تأثیر بسزایی در تازگی، ماندگاری و ویژگیهای کیفی این محصول دارند. برای کاهش فساد پس از برداشت در گوجهفرنگی نیاز به برداشت در زمان مناسب، جداسازی و درجهبندی، آمادهسازی و بستهبندی مناسب و محافظت در طول حمل و شرایط مناسب نگهداری است. در این مقاله سعی شده است زمان و روش مناسب برداشت و راهکارهای ساده پس از برداشت گوجهفرنگی برای حفظ ویژگیهای کیفی و کاهش ضایعات این محصول بیان شود.
آزادشهرکی, فرزاد, & گلشن تفتی, ابوالفضل. (1403). راهکارهای کاهش تلفات گوجهفرنگی در مراحل برداشت و پس ازبرداشت. مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 6(10), 25-38.
MLA
فرزاد آزادشهرکی; ابوالفضل گلشن تفتی. "راهکارهای کاهش تلفات گوجهفرنگی در مراحل برداشت و پس ازبرداشت". مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 6, 10, 1403, 25-38.
HARVARD
آزادشهرکی, فرزاد, گلشن تفتی, ابوالفضل. (1403). 'راهکارهای کاهش تلفات گوجهفرنگی در مراحل برداشت و پس ازبرداشت', مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 6(10), pp. 25-38.
VANCOUVER
آزادشهرکی, فرزاد, گلشن تفتی, ابوالفضل. راهکارهای کاهش تلفات گوجهفرنگی در مراحل برداشت و پس ازبرداشت. مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 1403; 6(10): 25-38.