استادیار پژوهش بخش تحقیقات علوم زراعی و باغبانی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شهرکرد، ایران
چکیده
سیاهشدن و کیفیت پایین مغز گردو یکی از مهمترین مشکلات برای تولیدکنندگان و مصرفکنندگان آن است. خسارات ناشی از آفات و کپکها بهدلیل تأخیر در برداشت و مسائل پس از برداشت (تأخیر در پوستکنی و خشککردن)، به شدت رنگ مغز گردو را تحتتأثیر قرار میدهند. بهترین زمان برداشت محصول گردو وقتی است که تیغههای چوبی بینابینی مغز و پوست چوبی تغییر رنگ داده و قهوهای شوند. تأخیر در برداشت، علاوه بر تیرهشدن مغز گردو، منجر به کاهش میزان پروتئین، کربوهیدرات و چربی در مغز گردو خواهد شد. هرچه گردو پس از شکافتن پوست سبز، زمان بیشتری روی درخت بماند، افت کیفیت و تغییر رنگ مغز آن نیز افزایش مییابد. در شرایطی که پوست سبز روی گردو است، بایستی هر چه سریعتر، نسبت به پوستکنی میوه، اقدام کرد. بلافاصله پس از پوستکنی باید نسبت به خشککردن میوهها اقدام شود. تأخیر در خشککردن گردو، به شدت موجب کاهش کیفیت و تیرگی رنگ مغز خواهد شد. تأخیر در خشککردن یا طولانیشدن زمان خشککردن در شرایط سایه و نامناسب، نیز خطر آلودگی محصول گردو به کپکها را افزایش میدهد. با رعایت زمان برداشت و عملیات مناسب پس از برداشت میتوان گردو را با کیفیت مطلوب، تولید و با قیمت مناسب به فروش رساند.
موسوی, سید اصغر و مدنی, بابک . (1404). راهکارهای پیشگیری از سیاهشدن مغز گردو در مرحله پس از برداشت. مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 6(11), 7-14.
MLA
موسوی, سید اصغر , و مدنی, بابک . "راهکارهای پیشگیری از سیاهشدن مغز گردو در مرحله پس از برداشت", مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 6, 11, 1404, 7-14.
HARVARD
موسوی, سید اصغر, مدنی, بابک. (1404). 'راهکارهای پیشگیری از سیاهشدن مغز گردو در مرحله پس از برداشت', مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 6(11), pp. 7-14.
CHICAGO
سید اصغر موسوی و بابک مدنی, "راهکارهای پیشگیری از سیاهشدن مغز گردو در مرحله پس از برداشت," مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 6 11 (1404): 7-14,
VANCOUVER
موسوی, سید اصغر, مدنی, بابک. راهکارهای پیشگیری از سیاهشدن مغز گردو در مرحله پس از برداشت. مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 1404; 6(11): 7-14.