مدیریت زمان مناسب برداشت عناب برای مصرف تازه‌خوری

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

دانشیار پژوهش بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران

چکیده

درخت عناب بومی مناطق گرمسیری و خشک است. میوه‌ تازه عناب دارای زمان نگهداری کوتاه است و امکان رشد انواع قارچ بر آن وجود دارد. استفاده از راهکارهایی برای به تأخیرانداختن فرآیند فساد میوه عناب تازه و افزایش ماندگاری آن‌ مورد توجه خاص باغداران و مصرف­کنندگان عناب است. از موارد مهم تأثیر­گذار بر افزایش مصرف عناب، زمان مناسب برداشت آن است. اگر عناب پس از گذر از مرحله بلوغ فیزیولوژی و در وضعیت نیمه­رسیده برداشت شود، روند رسیدگی آن پس از برداشت ادامه و در نهایت، مدت زمان نگهداری و مصرف آن افزایش می‌یابد. نگهداری عناب­های نیمه­رسیده در سردخانه نیز بر افزایش زمان ماندگاری و کاهش دورریز آن مؤثر است. در حالت رسیدگی کامل میوه عناب، بریکس، شاخص رسیدگی و قرمزی رنگ پوسته بیشتر و در حالت نیمه­رسیده، میزان ویتامین ث، سفتی بافت، شفافیت و زردی رنگ میوه بیشتر است. برای مصرف تازه­خوری توصیه می­شود میوه عناب در حالت نیمه­رسیده برداشت شود که از نظر ویژگی­های حسی، قابلیت پذیرش خوبی را بین مصرف­کنندگان دارد.­

کلیدواژه‌ها