نقش و مشارکت مردم در کاهش دورریز مواد غذایی در منزل

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 - کارشناس تحقیقات علوم و صنایع غذایی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان

2 استادیار علوم و صنایع غذایی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات،

3 پژوهشگر مرکز تحقیقات و نوآوری سازمان اتکا، گرگان، ایران

چکیده

اتلاف و دورریز مواد غذایی به طور فزاینده‌ای در کل زنجیره عرضه مواد غذایی در حال افزایش است. باتوجه ‌به تأثیر تلفات و دورریز مواد غذایی بر نگرانی‌های روبه‌رشد زیست‌محیطی، مسائل اجتماعی و اقتصادی، این موضوع امری مهم و فوری شناخته می‌شود. دورریز مواد غذایی که در سطح خانوار اتفاق می‌افتد قابل‌توجه بوده و شناخت عوامل و برنامه‌ریزی برای کنترل دورریز در مراحل پایانی زنجیره عرضه اهمیت بسزایی دارد. برای کنترل دورریز مواد غذایی در سطح خانوار می‌بایست تمامی محرک‌های فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، جغرافیایی و شخصیتی مورد توجه قرار گیرد و بر آن اساس راهکارهایی عملی برای مدیریت صحیح دورریز مواد غذایی در منزل ارائه شود. در این مطالعه نقش مصرف‌کنندگان در کاهش دورریز مواد غذایی در منزل بررسی شده است و راهکارهایی برای کاهش دورریز مواد غذایی در منزل ارائه می‌شود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات