استادیار بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اهواز، ایران
چکیده
دفع ضایعات آلی کشاورزی، چه به صورت بقایای گیاهی و یا ضایعات ناشی از فرآوری محصولات کشاورزی یکی از مسائلی است که فعالان در این بخش با آن مواجه هستند. کمپوستسازی روشی برای استفاده از این ضایعات در تولید فرآوردههای ارزشمند است. در سطح جهان روشهای مختلفی برای تجزیه مواد زائد کشاورزی و تولید کمپوست وجود دارد. انتخاب روش مناسب که در کمترین زمان و بالاترین کیفیت این عمل را انجام دهد، به عوامل متعددی بستگی دارد. دستورالعمل حاضر، نحوه تهیه کمپوست از ضایعات کشاورزی (باگاس نیشکر و بقایای گندم) با روش غنیشده (استفاده از فعالکننده قارچی و افزودن باکتری تثبیتکننده نیتروژن) با توجه به منابع اولیه موجود در منطقه خوزستان را ارائه میدهد. کمپوست تولیدی با روش غنیسازی در بهبود خصوصیات خاک و رشد گیاهان و همچنین حفظ محیطزیست مؤثر است.
آزادی, ابوالفضل, & گوشه, محی الدین. (1400). تولید بیوکمپوست غنی شده از باگاس نیشکر و کاه و کلش گندم. مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 3(4), 31-40.
MLA
ابوالفضل آزادی; محی الدین گوشه. "تولید بیوکمپوست غنی شده از باگاس نیشکر و کاه و کلش گندم". مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 3, 4, 1400, 31-40.
HARVARD
آزادی, ابوالفضل, گوشه, محی الدین. (1400). 'تولید بیوکمپوست غنی شده از باگاس نیشکر و کاه و کلش گندم', مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 3(4), pp. 31-40.
VANCOUVER
آزادی, ابوالفضل, گوشه, محی الدین. تولید بیوکمپوست غنی شده از باگاس نیشکر و کاه و کلش گندم. مدیریت ضایعات و پسماندهای کشاورزی, 1400; 3(4): 31-40.