مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
چکیده
بادامزمینی، منبع خوبی از مواد مغذی است و مقدار پروتئین زیادی دارد. کره بادامزمینی، محصول خمیری شکل است که از آسیابکردن بادامزمینی برشته بهدست میآید. این محصول دارای چربی بالا و مفید برای سلامت انسان است. تولید کره بادامزمینی در شرایط نامطلوب و نگهداری آن در وضعیت نامناسب سبب فساد و تند شدن سریع چربی این محصول میشود. گاهی اوقات آنقدر مسائل ساده در حین تولید و نگهداری این محصول رعایت نمیشود که محصول طی چند روز، دچار تندی میشود. مصرفکننده با توجه به قیمتی که میپردازد، توقع محصولی با کیفیت و مغذی دارد. بیتوجهی به مسائل کلیدی، میتواند این محصول را ناسالم، بیکیفیت و زیانآور کند. سادهانگاری مسائل کلیدی تولید و نگهداری کره بادامزمینی در نهایت باعث افزایش ضایعات و زیان اقتصادی خواهد شد. در این مقاله، نکات ساده، کلیدی و کاربردی در تولید کره بادام زمینی شرح داده شده است.