به‌کارگیری خشک‌کن‌های دوار و ایستاده گردشی برای کاهش ضایعات برنج

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

دانشیار بخش تحقیقات مهندسی ماشین‌های کشاورزی و مکانیزاسیون، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

چکیده

مصرف بالای انرژی و غیر یکنواختی شلتوک خشک­شده در خشک­کن­های مرسوم (خوابیده) از مشکلات موجود در خشک­کردن برنج است که موجب افزایش شکستگی دانه در مراحل تبدیل برنج می­شود. در این مقاله به معرفی       خشک­کن­های دوار و ایستاده گردشی برای خشک­کردن برنج و مزایای استفاده از این خشک­کن­ها پرداخته شده است. کاربرد خشک­کن­های دوار و ایستاده گردشی، موجب کاهش زمان و صرفه­جویی در مصرف انرژی در خشک­کردن شلتوک می­شود. این دو خشک­کن در جذب و خروج گرد و خاک موجود در شالی­های ورودی، بهتر عمل کرده و هوای اطراف دستگاه را سالم­تر نگه می­دارند. کاربرد خشک­کن­های دوار و ایستاده نسبت به خشک­کن­های مرسوم، تأثیر مناسبی روی بهبود پوست­کنی و راندمان تبدیل شلتوک داشته و مقدار برنج کامل را نیز افزایش می­دهد.

کلیدواژه‌ها