توتفرنگی، میوهای فسادپذیر و حساس به آسیبهای مکانیکی و میکروبی است. پیشخنککردن با هوای سرد اجباری از مهمترین روشهای حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری این محصول به شمار میآید. نرخ جریان هوای سرد، طراحی جعبه و سینیهای قرارگیری جعبه توتفرنگی از عوامل مهم در افزایش اثربخشی عملیات پیشخنککردن است. البته باید توجه داشت که با وجود اجرای عملیات پیشخنککردن، بهدلیل یکنواخت سردنشدن توتفرنگی در جعبههای حاوی محصول، همچنان بروز ضایعات امری اجتنابناپذیر است. موفقیت در انجام عملیات پیشخنککردن، مستلزم جریان هوای سرد بهصورت یکنواخت در تمام قسمتهای جعبه توتفرنگی است. طراحی شیارهای روی جعبه به برقراری جریان هوای سرد یکنواخت کمک میکند. معمولاً شیارهای مستطیلشکل و با تعداد متفاوت به صورت درصدی از سطح جعبه از صفر تا 65 درصد تعبیه میشود. هوای سرد پس از عبور از شیارهای یک طرف جعبه و سرد کردن محصول، از طرف دیگر جعبه بهصورت هوای گرم خارج میشود. همچنین، جریان هوای سرد در سینیهای مورداستفاده برای قرارگیری جعبهها و تشکیل پالت نیز از اهمیت ویژهای برخوردار است. در این مقاله، به معرفی چند جعبه و سینی مورداستفاده در بستهبندی توتفرنگی پرداخته شده است. همچنین، روش پیشخنککردن و یکنواخت سردشدن جعبهها توضیح داده شده و جعبه و سینی مناسب در پیشخنککردن توتفرنگی پیشنهاد شده است.