معرفی بارگاه با صفحات گرمایش هوشمند برای تولید کشمش

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران

چکیده

کشمش یکی از مهم‌ترین محصولات صادراتی کشور محسوب می‌شود. ایران پس از آمریکا و ترکیه  سومین صادرکننده کشمش در جهان است. کشمش بعد از پسته، دومین خشکبار صادراتی کشور است. چالش‌های متعددی در کیفیت و کمیت کشمش و رقابت آن در بازارهای خارجی وجود دارد. نوع بارگاه و شرایط محیطی خشک­کردن می‌تواند در کیفیت کشمش تأثیر زیادی داشته باشد. یکی از روش­های تولید کشمش، استفاده از بارگاه با صفحات گرمایشی هوشمند است. بسته به نوع کشمش تهیه­­شده تیزابی یا طبیعی، زمان لازم برای خشک­کردن انگور در این بارگاه به ترتیب حدود 75/4 و 36/2 برابر کمتر از زمان لازم برای خشک­کردن در بارگاه سنتی است. بنابراین، با برداشت به­موقع انگور و استفاده از بارگاه‌های با صفحات گرمایشی هوشمند می­توان محصولی با کیفیت بهداشتی بالا و خواص حسی مطلوب تولید کرد. در این مقاله، به معرفی بارگاه با صفحات گرمایشی هوشمند برای خشک­کردن محصول انگور پرداخته شده است.

کلیدواژه‌ها