خشک‌کن تونلی آفتابی برای خشک‌کردن خرما

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

چکیده

خرما از محصولات کشاورزی مهم در مناطق جنوبی کشور از جمله استان هرمزگان است. کشاورزان در استان هرمزگان، ارقام خرمای نرم را در فضای باز و مقابل نور آفتاب قرار داده تا مقدار رطوبت آن­ کاهش یابد. در این روش، میوه خرما به گرد و خاک آلوده شده و به­دلیل رطوبت نسبی بالای هوای منطقه، دچار پوسیدگی و ترشیدگی می­شود. استفاده از خشک­کن­ تونلی آفتابی می­تواند علاوه بر کاهش زمان خشک­شدن، در کاهش آلودگی­ها در میوه ارقام خرمای نرم در حین خشک­شدن و تولید محصولی بهداشتی و با کیفیت مطلوب نیز مؤثر باشد. در این مقاله به معرفی خشک­کن تونلی آفتابی و مراحل آماده­سازی و خشک­کردن ارقام خرمای نرم پرداخته شده است. خشک­کن تونلی آفتابی به طول 6 متر و عرض 2 متر، مساحت کل محفظه خشک­کن12 متر مربع، سطح جمع­کننده 3 مترمربع و  به ­صورت صفحه سیاه موج­دار از جنس فلز است. هواکش در ابتدای قسمت محفظه خشک­کن و یک دریچه کولری در انتهای آن نصب شده است. سیستم گردش هوا در درون خشک­کن نیز به روش جابه­جایی اجباری است.

کلیدواژه‌ها