تولید، بسته‌بندی و نگهداری کشمش

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

هیئت علمی موسسه تحقیقات فنی ومهندسی کشاورزی

چکیده

انگور، ماده اولیه برای تولید کشمش است. انگور مناسب برای کشمش باید دارای دانه­های درشت و شفاف و بدون هسته باشد. در کشورهای مختلف، استانداردهایی برای کشمش تولیدی در نظر گرفته شده است. کشمش مرغوب باید عاری از هر نوع آفت، شن، خاک، بو یا مزه غیر­طبیعی باشد. رطوبت موجود در کشمش نباید از 18 درصد وزنی بیشتر باشد. بسته به روش تهیه کشمش، میزان گوگرد در محصول نباید از 2 در هزار وزنی بیشتر باشد. رنگ کشمش درجه ­یک باید یکنواخت باشد. یکنواختی رنگ کشمش به نوع انگور، منطقه تولید و فرآیند تهیه کشمش بستگی دارد. مقدار کشمش دم­دار، کشمش نارس، کشمش ریز، کشمش لهیده و کشمش شکرک­زده در محصول نهائی باید کمتر از مقدار تعریف­شده در استاندارد باشد. در این مقاله، به روش مناسب برای تولید، بسته­بندی و نگهداری کشمش پرداخته شده است.

کلیدواژه‌ها