کاهش ضایعات توت‌فرنگی با انتخاب جعبه مناسب و پیش‌خنک‌کاری

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

چکیده

توت­فرنگی، میوه­ای فسادپذیر و حساس به آسیب­های مکانیکی و میکروبی است. پیش­خنک­کردن با هوای سرد اجباری از مهم­ترین روش­های حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری این محصول به شمار می­آید. نرخ جریان هوای سرد، طراحی جعبه و سینی­های قرارگیری جعبه توت­فرنگی از عوامل مهم در افزایش اثربخشی عملیات پیش­خنک­کردن است. البته باید توجه داشت که با وجود اجرای عملیات پیش­خنک­کردن، به­دلیل یکنواخت سرد­نشدن توت­فرنگی در جعبه­های حاوی محصول، همچنان بروز ضایعات امری اجتناب­ناپذیر است. موفقیت در انجام عملیات پیش­خنک­کردن، مستلزم جریان هوای سرد به­صورت یکنواخت در تمام قسمت­های جعبه توت­فرنگی است. طراحی شیارهای روی جعبه به برقراری جریان هوای سرد یکنواخت کمک می­کند. معمولاً شیارهای مستطیل­شکل و با تعداد متفاوت به صورت درصدی از سطح جعبه از صفر تا 65 درصد تعبیه می­شود. هوای سرد پس از عبور از شیارهای یک طرف جعبه و سرد ­کردن محصول، از طرف دیگر جعبه به­صورت هوای گرم خارج می­شود. همچنین، جریان هوای سرد در سینی­های مورداستفاده برای قرارگیری جعبه­ها و تشکیل پالت نیز از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. در این مقاله، به معرفی چند جعبه و سینی مورداستفاده در بسته­بندی   توت­فرنگی پرداخته شده است. همچنین، روش پیش­خنک­کردن و یکنواخت سردشدن جعبه­ها توضیح داده شده و جعبه و سینی مناسب در پیش­خنک­کردن توت­فرنگی پیشنهاد شده است.

کلیدواژه‌ها